husasa.blogg.se

Resepi dari majalah saji
Resepi dari majalah saji





  1. #RESEPI DARI MAJALAH SAJI HOW TO#
  2. #RESEPI DARI MAJALAH SAJI FREE#

Puding Roti Kismis · Masak susu, air dan gula dgn api yg perlahan sampai didih.

#RESEPI DARI MAJALAH SAJI FREE#

Jom masak, jom makan makan.: Puding tembikai · Aku nak share resepi kat sini leh tak? Nape nak share, sebab aku dh try resepi kat blog Chef Asma, dia bagi free je tuk kita try. Jom Masak: Puding Kastad Jagung Berkuah bit.ly/buatcoklat-v1 - Sila KLik Link Website di sebelah Kiri dan Ketahui cara membuat coklat homemade dari pakar coklat yang akan menerangkan Aneka Resepi Coklat Dan Cara Membuat Coklat Homemade - YouTube WHITEPEPPER CORN FRIED RICE NOODLE / BIHUN GORENG.FRIED SPRING ROLLS WITH CARAMELIZED CHILI SAUCE /.SECANGKIR KOPI BERSAMA SPANISH CHURROS / A CUP OF.ROTI JALA CURRY AYAM / NET BREAD WITH CHICKEN CURRY.ORANGE SPONGE LAYER CAKE FOR PAPA 50 TH BIRTHDAY.

#RESEPI DARI MAJALAH SAJI HOW TO#

Dah gila buat kek sponge pula.Īnything Sweet (112) Apam (33) Appetizer (45) Baking (297) Banana (1) BBQ (9) Beans N Lentils (3) Beef (62) Beverage (61) Bread (19) Breakfast (288) Brownie (6) Brownies (15) Bubur (9) Cake (295) Cake Frosting (5) Candy (2) Cheesecake (5) Chicken (200) Chinese (114) Chocolate (71) Condiments (7) Cookies N Biscuits (104) Cupcake (2) Cupcake N Muffin (121) Dessert (148) Dips (3) Dressing (4) Eggs (40) English Tea Party (10) festive food (3) Fillings (1) Finger Food (35) Fish (58) Fondant (34) Fruits (5) How To (50) Ideas (10) Iftar Treats (54) Ind (1) Indian (12) Indian Food (51) Indonesia (63) Italian (26) Japanese (6) Kid's Special (2) Korean (4) KUIH (3) Kuih-Muih (365) Laksa (6) Lamb (11) Lauk Pauk (438) Lemon (1) Light Bites (2) Mediterranean (5) Mexican (8) Middle Eastern (59) My Story (64) Naked Cake (3) Nasi Kandar (10) Non-Bake Cake (2) Noodles (98) Nyonya (22) one (1) One Dish Meal (88) Pancake (53) Pasta (47) Pastry (51) Pickles (3) Porridge (15) Potato (1) Pudding (11) Pulut (3) Pumpkin (2) Quiche (1) Quick Bread (10) Red Velvet (5) Rice (94) Sago (4) Salad (48) Sandwich (68) Scones (10) Seafood (177) Selera Kampung (3) Side Dish (1) Smoothie (1) Snack (2) Snacks (29) Souffles (1) Soup (63) Steam (4) Steam Cake (15) Talam (47) Tarts n Pie (6) Thai Food (64) Tips (1) Tofu (14) V (1) Vegetables (159) Vietnam (12) Western (46) Yeasted Bread (43) Hujung minggu ini saya cadang nak experiment dengan lapisan mocha dan vanilla. Kalau tak percaya cuba try.pasti akan suka. Resipi ini akan jadi pilihan saya.tetapi pentingya tepung yang digunakan untuk resipi ini ialah sponge mix flour.saya tak jumpa pun tepung ini jadi saya guna tepung "optima".memang hebat tidak perlu gula sudah cukup manis. Yang paling saya suka cara membuatnya memang mudah dan sekarang rasanya saya tidak akan menggunakan resipi lain lagi. Kek ini lebih hebat dari kek yang saya buat untuk Ayu dan Eyba.Ĭukup lembut, gebu dan terasa orangenya. Biasanya birthday kek kalau buat kat rumah pasti akan bertahan dua hari tapi kali ini habis dalam hari yang sama. Masyallah.hasilnya memang memberangksang sekali.mudah dan sedap. Jadi saya guna pakai resipi dari majalah saji ini. Tapi entah macam mana saya terpandang resipi di majalah Saji keluaran April 2012, dan kebetulan hari ulang tahun bapa anak-anak ini pada 17 hb April baru ini saya bertanyakan apa yang hendak dibuat.kata Myraz teringin hendak makan kek span orange macam di kedai punya. Selalunya kalau bab-bab kek sponge ni.memang selalu mengecewakan saya.cukup takut hendak membuatnya.kek macam ini banyak juga ragamnya lebih-lebih lagi bila resipinya memerlukan kita asingkan putih telur dan kuning telur.bab ni memang saya selalu fail.







Resepi dari majalah saji